Esiintyjät

Äijäkanteleet keskiviikkona 28.6.

Vonteenin Valssin avajaiskonsertissa ilahduttaa kouvolalainen kansanmusiikkikokoonpano Äijäkanteleet. Ryhmä on koottu kanteleen juhlavuoden kunniaksi Folklandia-risteilyn jälkihuumassa vuonna 2012. Taiteellisen johtajansa, kanteletaiteilija Minna Raskisen – joka asuu nykyään Sippolassa ja on mukana Vonteenin Valssissa kansanmusiikkileirin opettajan ominaisuudessa – hellässä huomassa Äijäkanteleet levittää traditionaalisen kansanmusiikin ilosanomaa yli pitäjän rajojen ja tuo miehistä näkökulmaa 6-kielisen kanteleen soittoon. Bändiä perustettaessa vain osalla jäsenistä oli aikaisempaa soitto- tai kansantanssikokemusta, lopuilla ylipäätään oli kokemusta. Äijäkanteleet pääsivät heti ensikeikallaan MTV3:n Kymmenen Uutisten loppukevennykseen.

Äijäkanteleet on jo muutaman vuoden olemassaolonsa aikana ehtinyt esiintyä vuosittain mm. Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla, Folklandia-risteilyillä ja Lempo-festivaaleilla. Yksittäisistä keikoista suurin osa on ollut Kouvolan seudulla, mutta maine on alkanut kiiriä jo maakunnan ulkopuolelle ja keikkapyyntöjä on alkanut tulla ympäri Suomea. Bändin perustamisvaiheessa vitsailtiin, että ensimmäinen ulkomaankeikka tullaan soittamaan Japanissa, missä toimii Kanteleliiton oma alajaosto. Marraskuussa 2015 vitsi muuttui todeksi ja Äijäkanteleet suuntasi Minna Raskisen kanssa esiintymään viikoksi Japaniin!

Äijäkanteleet voitti keväällä 2015 Kansanmusiikki-lehden järjestämän Kampa Kunniaan -nimisen Suuren Kammansoittokilpailun. Keväällä 2016 Äijäkanteleet sai Suomen Kulttuurirahaston Kymenlaakson Rahaston 10 000 euron kulttuuripalkinnon ”soittamisen ilosta, rajojen riemukkaasta rikkomisesta”. Kanteleilla ja jouhikolla soitetusta Älä Väinö Vainoo -kappaleesta kuvatusta keikkavideosta tuli vuonna 2015 pienoinen internet-ilmiö. Kappale on cover-versio Black Sabbathin Paranoid-kappaleesta Mikko Perkoilan suomenkielisin, Kalevala-aiheisin sanoin.

Vonteenin Valssin konsertin ohjelma on vielä salaisuus – Äijäkanteleiden sanoin: ”Tulevasta konsertistamme emme valitettavasti pysty vielä tässä vaiheessa kertoa kyllä juurikaan mitään, siihen on vielä niin pitkä aika ja meillä on mooooonta keikkaa ennen sitä. Ei tiedetä vielä mitä soitetaan tämän viikon lauantainakaan- Ehkä siellä Vonteenin Valssissakin soitellaan ainakin pari rokkibiisiä, ”muskaribiisejä” ja tietysti paljon kansanmusiikkia omaan ennakkoluulottomaan äijätyyliimme.”

”Kymenlaaksosta komeasti kajahtelee
Suomen sulosointuja
rohkeasti rokkiakin
miehekkäällä meiningillä
uholla uljaitten urosten
kaiken kansan kuultavaksi
musiikkia moneen makuun”
-Leena Niemeläinen

Konsertin liput 15 euroa, nuorilta ja eläkeläisiltä 12 euroa. Alle kouluikäiset lapset veloituksetta. Sippolan hovin osoite on Sippolantie 1, Sippola

Kymenlaakson Osuuspankin jäsenille 2 euron alennus lipusta


Vonteenin Valssin kirkkokonsertti torstaina 29.6.

Yksi Suomen rakastetuimmista artisteista, vuoden 1989 tangokuningatar, Arja Koriseva sekä iittiläinen pianisti Minna Lintukangas konsertoivat upeassa Sippolan kirkossa. Artistit kuvailevat tulevaa konserttia tunnelmalliseksi, kesäiseksi hengelliseksi konsertiksi. Arja Korisevan taito ottaa kuulija lähelle yhdistettynä Minna Lintukankaan taitavaan pianismiin on lumonnut kuulijoita ympäri Suomea.

Arja Koriseva on monipuolinen laulaja, jonka uraan mahtuu niin kulta- platina ja tuplaplatinalevyjä, TV-töitä, elokuvien ääniä (rakastetuimpana ehkä Pocahontas) kuin teatteriroolejakin. Hänet on palkittu muun muassa Emma-patsaalla vuoden naissolistina 1991 sekä Kullervo Linnan Säätiön palkinnolla 2004. Näiden lisäksi hän vastaanotti vuonna 1992 The World music Awards palkinnon Monte-Carlossa, ”Best selling artist of the year”. Vuonna 2006 Koriseva sai Tangomarkkinoilla Tango Finlandia-palkinnon, joka jaettiin kolmannen kerran.

Pianisti Minna Lintukangas toimii pianonsoiton opettajana Pohjois-Kymen musiikkiopistossa. Opetustyön lisäksi Lintukangas on työskennellyt useiden kotimaisten artistien taustaorkestereissa kosketinsoittajana ja taustalaulajana, sekä toiminut pianistina lukuisten solistien kanssa (mm. Arja Koriseva, Janne Tulkki, Marita Taavitsainen, Johanna Debrecheni, Jouni Keronen, Matti ja Teppo, Tommi Soidinmäki, Marko Lämsä). Esiintymisiä Suomessa ja ulkomailla Lintukankaalla on takana eri kokoonpanoissa noin 1700 kpl vuodesta 1998 alkaen.

Konsertin yhteistyökumppanina on Anjalankosken seurakunta

Konsertin ohjelma 22 euroa, nuorilta ja eläkeläisiltä 17 euroa. Alle kouluikäiset lapset veloituksetta. Sippolan kirkko löytyy osoitteesta Sippolantie 16, Sippola

Kymenlaakson Osuuspankin jäsenille 3 euron alennus lipusta

Konsertteihin voit varata lippuja etukäteen; sähköpostilla sami.porkka (at)pp1.inet.fi tai puhelimitse Sami Porkka 0400 558597.

Päivitys 26.6.; tiistaista alkaen lippuja voi myös ostaa ennakkoon:
Ennakkoliput